Ghidul procesului de repatriere funerară explicat pas cu pas!

apr. 7, 2024 | News, Ghid

Atunci când pierdem o persoană dragă, fiecare moment devine o încercare profundă, iar deciziile pe care le luăm devin cruciale pentru a onora memoria celui trecut în neființă. O parte esențială a procesului de doliu este asigurarea unei repatrieri funerare demne și respectuoase. Echipa Funerals LTD vă oferă servicii de repatriere funerară atât în Europa, cât și din Marea Britanie, și se află la dispoziția dumneavoastră 24/7. Serviciile funerare Funerals LTD s-au remarcat de-a lungul celor peste 15 de ani de activitate prin experiența și profesionalismul său în domeniul serviciilor funerare internaționale, oferind o gamă completă de soluții pentru repatrierea persoanelor decedate în siguranță deplină.

1. Cum obțineți certificatul de deces

 • Contactați autoritățile locale responsabile de înregistrarea decesului și solicitați un certificat oficial de deces.
 • Pentru o repatriere funerară legală și sigură, familia va trebui să își facă programare la starea civilă pentru obținerea a unul sau mai multe certificate de deces.
 • Apostila de la Haga: În cazul certificatelor de deces, apostila autentifică semnătura oficialului care emite documentul și confirmă că acesta este un document oficial al autorității competente din țara de origine. Aceasta face ca certificatul de deces să fie recunoscut și valabil în celelalte țări semnatare ale Convenției de la Haga. Este ca o „ștampilă de aprobare” și nu mai este nevoie de legalizare suplimentară!
 • Verificați și obțineți documentele suplimentare necesare pentru repatrierea persoanei decedate, cum ar fi pașaportul decedatului, actele de identitate, autorizații și permise speciale, dacă sunt solicitate de autorități.
 • Nu uitați că puteți apela oricând la echipa Funerals LTD pentru a vă sfătui cu privire la documentele necesare.

Repatrierea persoanelor decedate în România reprezintă un proces complex și riguros, supus unor reguli și proceduri stricte pentru a asigura respectarea normelor de sănătate publică și a legislației internaționale în materie de transport funerar pe cale aeriană sau terestră și repatriere a corpurilor decedate. În conformitate cu prevederile legale din România, precum și a normelor internaționale, serviciile Funerals LTD privind repatrierea persoanelor decedate implică un set detaliat de cerințe și autorizații, care trebuie respectate cu strictețe și pe care le vi vom prezenta mai jos, pentru a vă oferi o procedură cât mai transparentă.

Ghid Repatriere Funerals Ltd.

2. Consulatul sau Ambasada României

 • Înainte de toate, Funerals LTD va contacta consulatul sau Ambasada României din țara în care a avut loc decesul pentru a putea demara procesul de repatriere a persoanelor decedate.
 • Aceste instituții pot oferi asistență și informații despre procedurile locale pentru obținerea unui certificat de deces și pentru repatrierea persoanei decedate.

De obicei, în țara unde a avut loc decesul, autoritățile vor emite certificatul de deces. Este important să vă adresați autorităților locale pentru a afla pașii specifici și documentele necesare pentru obținerea certificatului. În fiecare detaliu al serviciilor Funerals LTD, punem accent pe demnitate și respect pentru a realiza o repatriere a persoanelor decedate respectuoasă și lipsită de stres Fiecare persoană decedată este tratată cu onoare și respect de către echipa Funerals LTD, iar repatrierea trupurilor decedate este gestionată cu cea mai mare grijă și atenție, respectând tradițiile și credințele individuale.

Pentru repatrierea persoanelor decedate în România, este obligatorie obținerea aprobării din partea consulatului României din țara respectivă, a autorităților de sănătate publică locale și, de asemenea, trebuie să fie furnizată o declarație de primire din partea administrației cimitirului în care va avea loc înhumarea. Echipa Funerals LTD vă va ghida pentru a obține toate documentele necesare pentru repatriere, inclusiv actele necesare autorităților locale și internaționale.

3. Cine poate înregistra decesul?

 • Rudă apropiată supraviețuitoare, precum soțul/soția sau copiii.
 • Martor al morții
 • Ocupantul locuinței
 • Funcționarul desemnat
 • Planificatorul funerar

4. Transport decedați cu demnitate și respect în România

Transportul funerar internațional este un factor important în cadrul procesului de repatriere al rămășițelor pământești ale celui trecut în neființă și ține cont de câteva criterii importante, anume:
• Transportul funerar internațional se va face într-un sicriu etanș, al cărui fund este acoperit cu un strat de 5 cm grosime din materiale absorbante (rumeguș, turbă), îmbibate într-o soluție dezinfectantă.
• Sicriul se va depune într-o ladă din lemn, bine etanșeizată. Funerals LTD are grijă să pună la dispoziția familiei o varietate largă de sicrie, respectând în același timp toate formalitățile legale relevante.

Prin serviciile oferite la Funerals LTD, vă garantăm o repatriere funerară cu demnitate, sigură și fără probleme, care respectă toate procedurile legale aplicabile. Cu o rețea extinsă de parteneri în întreaga Europă, vă garantăm că trupul neînsuflețit al persoanei decedate va fi transportat în siguranță la destinație.

Deoarece respectăm memoria celui drag și ne dorim un proces cât mai etic, indiferent de calea de transport funerar aleasă, Funerals LTD vă promite o repatriere a persoanelor decedate legală, sigură și promptă. Cu o experiență vastă în domeniul serviciilor funerare internaționale, colegii noștri de la Funerals LTD vor asigura în fiecare clipă asistență și sprijin în aceste momente copleșitoare, oferindu-vă consiliere funerară în fiecare clipă a acestui drum dificil 24/7, 365 de zile pe an.

0 Comments

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 9 =